Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BORNA JANEŠ Komunalni redari Pod zidom kažnjavaju zbog terase, a porezna nam ne da odgodu iako smo u preplati poreza

Vlasnik bistroa Pod zidom i Ficlek Borna Janeš u čevrtak je na svom Facebook profilu objavio još jedan dokaz katastrofalnog odnosa zagrebačke gradske uprave i države prema poduzetnicima u krizi. Zatvoreni bistro Pod zidom ovih dana posjetili su komunalni redari prijeteći da će ih kazniti zbog terase koja je navodno postavljena bez adekvatnih rješenja. Istodobno, Janeš je doznao da nema pravo na odgodu plaćanja doprinosa za ljude koje je zaposlio 1. ožujka otvarao Ficlek.

Ako ih zadrži, mora im, naravno, platiti plaće s punim doprinosima, iako Ficlek kao i svi hrvatski restorani trenutno nema nikakvih prihoda. Ako otpusti samo jednog čovjeka, gubi pravo na pomoć države za sve svoje zaposlenike. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti jer sama najbolje govori o tome sa čime je hrvatski biznis suočen u državi koja se suočava s najvećom krizom u povijesti s posve nesuvislom Vladom.

borna-komunalni

Apsurdistan danas (26.3.2020):.

1. Stiže rješenje komunalnog redarstva da u roku od 3 dana uklonimo terasu ispred restorana jer nemamo rješenje grada za 2020. godinu. Ako ne uklonimo terasu oni će ju ukloniti o našem trošku. Objašnjavam im da sam još u studenom 2019. uredno predao zahtjev, te da još nisam dobio odgovor (bio sam nekoliko puta u gradu i nisu dali konkretne odgovore osim što kažu da je to iz razloga jer je moja referentica bila na bolovanju). Komunalci kažu da oni nisu ista firma i da nemaju veze s gradom i da ih to nije briga. 

2. Ne možemo dobiti mjere za radnike prijavljene 1.3. (kada smo startali sa novim restoranom Ficlek) jer država valjda štiti sebe od zlih poduzetnika koji su imali dojavu da će zbog koronavirusa za tri tjedna svi biti u karanteni pa su zapošljavali namjerno ljude(?). Ako te radnike pošaljemo na burzu, svi gube pravo na mjere jer smo otpuštali. Ako ih zadržimo moramo osigurati sredatva za njihove pune bruto plaće, a prihodi su nam 0kn.

3. Ne možemo dobiti odgodu (ne otpis) davanja na plaće, jer iako nam je porezna kartica ukupno u preplati 6eroznamenkasti iznos, ali na nekim kontima imamo par tisuca kuna duga (HGK, turisticka…)

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.