Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zdravko Marić upravo je ismijao Andreja Plenkovića. Najavio je da zapravo nitko neće dobiti odgodu plaćanja poreza

maric-zdravko

Ministar financija Zdravko Marić danas je napravio budalu od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, i to na zajedničkoj press konferenciji. Gospodin Marić ustvrdio je, naime, da odgodu plaćanja poreza neće moći dobiti one tvrtke, koje imaju više od 200 kuna poreznog duga.

Gotovo smo sigurni da barem 90 posto ugostiteljskih tvrtki duguje Poreznoj upravi više od 200 kuna. Što znači da golema većina restorana i kafića ne može računati na odgodu poreznih obveza, kao ni na minimalni državnu plaću. Što znači da je Vlada upravo osudila hrvatsku restoransku industriju ili na brzu propast ili na još dublji odlazak u sivu ekonomiju, kroz manipulaciju s titularima vlasništva.

Zdravko Marić najviše je inzistirao na udvostručenju PDV-a za restorane na 25 posto, prije tri godine, te je najžešće opirao lanjskoj odluci o smanjenju PDV a. Zanimljivo je da je gospodin Marić odluku o tome da Vlada zapravo uopće neće pomoći najvećem dijelu restoranske industrije objavio par minuta nakon što je Andrej Plenković održao patetičan govor o borbi za obranu radnih mjesta.

Gospodin Marić brutalno je ismijao namjere svog šefa, jer klauzula od 200 kuna momentalno zatvara golem broj radnih mjesta u ugostiteljskoj i hotelskoj industriji. Sada se definitivno može reći da su Vladine mjere za pomoć turizmu i ugostiteljstvu suštinski sramotne.

Sada se definitivno može reći da su Vladine mjere za pomoć turizmu i ugostiteljstvu suštinski sramotne. Zanimljivo je da je gospodin Marić odluku o tome da Vlada zapravo uopće neće pomoći najvećem dijelu restoranske industrije objavio par minuta nakon što je Andrej Plenković održao patetičan govor o borbi za obranu radnih mjesta. Klauzula od 200 kuna momentalno zatvara golem broj radnih mjesta u ugostiteljskoj i hotelskoj industriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.