Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

I Hanami je odustao od dostave. Chef Moto sad priprema sushi u SoHo baru

motohiko-takenoko

Zagrebački sushi restoran Hanami otvorio se lani, u prostoru nekadašnjeg ribljeg dijela Baltazara, u kojemu je kratko vrijeme radio i restoran B35. Glavni adut Hanamija je chef Moto Mochizuki, hrvatski Japanac koji je afirmirao pionirski Takenoko, prvi uspješni japanski restoran u Hrvatskoj koji je godinama držao dvostruki primat, u žanru sushija i gastrotainmenta. 

Hanami ima puno manje ambicije od nekadašnjeg Takenoka. On je zanatski iznimno korektan restoran u žanrovskim okvirima koji su jako popularni. A to je baš ono što je Zagrebu trebalo kad se Hanami otvarao. Pa je projekt mlađe generacije obitelji Čimbur bez nekih velikih očekivanja publike brzo ušao na liste najboljih zagrebačkih restorana u svojoj kategoriji.

hanami-sushi copy

Srećom, Hanami se suzdržao od početne ideje da se bavi japansko-peruanskim fusionom i okrenuo se bazičnim ali vrlo raznolikim i izvrsno izvedenim sushi menijima. Iz suradnje chefa Mota i Igora Čimbura proizišlo je nekoliko neformalnijih projekata, popularnih street food kućica i evenata, da bi nedavno otvorili SoHo sushi bar, prvi hrvatski all-you-can eat bar posvećen sushiju, koji je u većem dijelu svog biznisa fokusiran na dostavu.

SoHo je otvoren neposredno prije izbijanja velike krize zbog epidemije korona virusa. I pokazao se dobro pogođenim formatom. Sve do policijske zabrane okupljanja na javnim mjestima, pa i koji dan nakon zabrane, pred SoHom u prostoru nekadašnje Noelove mesnice u Dukljaninovoj ulici, stvarali su se redovi.

Kad su se restorani zbog korona virusa morali pozatvarati, rješenje za opstanak prvo su, logično, vidjeli u dostavi. No, dostava hrane u Hrvatskoj je još nerazvijen biznis, sa servisima kojima su prioritet trakcija i profitabilnost, provizije su im previsoke a domet u gradovima premali, pa restorani dostavom ne mogu pokriti ni osnovne troškove. Hanami je samo jedan u nizu restorana koji odustaju od dostave. Budući da SoHo na dostavi očito može funkcionirati, odlučili su spojiti snage, pa fanovi chefa Mota mogu i dalje dobiti njegov sushi preko Wolta i Glova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.