Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Poznati istarski vinar ima korona virus, nedavno je na sprovodu njegova oca bio velik broj ljudi

vinograd

Dok se razjašanjavaju okolnosti u kojima je preminuo vlasnik konobe Astarea iz Brtonigle koji je imao korona virus, istarsku gastronomsku scenu zabrinuo je novi podatak.

Portal 24sata objavio je da su korona virusom zaraženi jedan poznati istarski vinar i njegova supruga. Dodatni problem je da je na nedavnom sprovodu vinarova oca nedavno bio veliki broj ljudi. “Odradio sam sve sa infektolozima i epidemiolozima, onako kako zakon nalaže. U bolnici smo ja, supruga i moja mama, a ostatak obitelji je u samoizolaciji,” izjavio je vinar za 24sata.

Mnogi od onih koji su bili na sprovodu su pod nadzorom ili u samoizolaciji, ali kao i inače u ovakvim slučajevima, ključno će biti identificirati što veći broj ljudi koji je bio u kontaktu sa zaraženima. Konobari, kuhari, sommelieri, vlasnici i voditelji restorana, barmeni, vinari i trgovci posebno su rizične skupine jer su konstantno u kontaktu s velikim brojem ljudi.

Dodatni problem u Istri je blizina Italije koja je postala svjetsko žarište epidemije, i činjenica da je komunikacija Istrijana i Talijana intenzivna i česta. Italija bi danas prvi put mogla prestići Kinu po broju umrlih od korona virusa. Kina je imala 3130 umrlih, dok je Italija na 2978.

Istra je turistička regija, građani iz Istre dosta stvari obavljaju i kupuju u Italiji, Talijani dolaze u Istru kao gosti restorana i vinarija, u svoje nekretnine, kao turisti. Nakon što je ta komunikacija zatvorena, cilj  je spriječiti horizontalno širenje epidemije među domaćim stanovništvom, jer se pokazalo da ono izaziva eksponencijalni rast broja zaraženih. Sada se pokazuje koliko je istarski stožer bio u pravu što je još u trenutku kad su imali samo nekoliko zaraženih tražio rigorozne mjere. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.