Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krdo pijanih slonova koji spavaju u polju čajevca prva su vesela vijest iz Kine nakon tri mjeseca epidemije

slonovi-kina

Na glasovitim poljima čajevca u kineskoj pokrajini Yunnan nastaju neki do najboljih čajeva na svijetu. Ovih dana, međutim, Yunna je na internetu puno poznatiji po nevjerojatnom prizoru koji su berači nedavno zatekli na jednoj plantaži. Tražeći kukuruz ili bilo kakvu drugu hranu, četrnaest je slonova zalutalo u selo u Yunnanu. Naišli su na tank s 30 litara kukuruznog vina, jednostavnog tradicionalnog pića koje se dobiva fermentiranjem svježeg kukuruza, i popili ga do zadnje kapi. 

Kako im organizam nije osobito otporan na alkohol, slonove je vino brzo svladalo. Srušili su se u obližnjem polju čajevca. “Dok se ljudi drže podalje jedni od drugih, slonovi provaljuju u selo i opijaju se,” napisao je korisnik na Redditu koji je podijelio fotografije. Pijani slonovi brzo su postali viralni hit, prva vijest iz Kine u zadnja dva mjeseca koja ne govori o epidemiji korona virusa. 

Slonovi su poznati po sklonosti alkoholu. Jedna od najpoznatijih filmskih scena sa životinjama,  u dokumentarcu Ta divna stvorenja iz 1974 prikazuje upravo slonove pijane od fermentiranih bobica marule . Prema jednoj studiji iz 1984. slono ot tri tone napije se već od 10 litara pića sa 7 posto ABV. Ne zna se koliko je alkohola bilo u kukuruznom vinu koje je četrnaest slonova popilo u Yunnanu, ali sudeći po izrazu njihovih uspavanih lica, prilično ih je oraspoložilo. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.