Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Eto, od danas ne rade ni Pelegrini ni Boškinac

pelegrini

Čim smo doznali za masovno, a vjerojatno i kolektivno obvezno zatvaranje zagrebačkih restorana s današnjim danom, ponedjeljkom 16.ožujka, poželjeli  smo složiti listu najboljih hrvatskih restorana u kojima se još uvijek može jesti.

Istra je cijela u karanteni, Kvarner donekle radi ali je zapravo izoliran, Zagreb se upravo zatvara, pa je logično okrenuti se prema jugu, gdje nema još ni jednog slučaja zaraze koronavirusom.

Nažalost, i gastronomija u Dalmaciji polako se gasi. Šibenski Pelegrini, uvjerljivo najvažniji i najbolji dalmatinski restoran, objavio je da se zatvara u ponedjeljak 16.ožujka, isti ponedjeljak kad je trebao početi treći Chef s Stage, važna gsstronomska smotra, koju  je pokrenuo Pelegrinijev chef i vlasnik Rudi Štefan.

Budući da vrhunski dubrovački restorani ionako ne rade prije Uskrsa, čini se da je epidemija korona virusa privremeno uspavala cijelu hrvatsku restoransku industriju, a svakako njen elitni segment. 

Sad nam je još draže što smo prije par tjedana večerali u Pelegriniju, u povodu predstavljanja Ruinartovih šampanjaca. Malo prije Pelegrinija zatvorio se i paški Boškinac, koji se u ovu sezonu, preuređen i s Michelinovom z jezdicom trebao ući vjerojatno jače nego ikad. Dok troe prvi udar pisljedica epidemije, hrvatski reatorani tražit će nove načine  rada ili naprosto ćekati u nadi da posebne mjere neće dugo trajati ni izazvati dugotrajne potrese u ekonomiji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.