Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

COVID-19 Svi hrvatski hoteli se prazne od gostiju i zatvaraju na dva tjedna

hoteli-maestral

Predsjednici uprava vodećih hrvatskih hotelskih kompanija na sastanku Hrvatske udruge turizma predložili su novu organizaciju tijekom pandemije korona virusa. Predložene su i dugoročne i kratkoročne mjere pomoći sektoru, koje će biti poslane Ministarstvu turizma, javlja Glas Istre. 

Zbog sigurnosnih mjera na razini države, koje propisuju karantenu za ljude koje dolaze iz zemalja koja su najveća tržišta hrvatske hotelske industrije i zabranu okupljanja više od 100 ljudi na jednom mjestu, svi hrvatski hoteli zatvorit će se na na dva tjedna, a počet će se zatvarati čim odu gosti koji su trenutno u smještaju.

U svakoj destinaciji na moru ostat će raditi jedan hotel koji će osiguravati smještaj, a u Zagrebu će raditi više hotela, dok su će neki raditi samo djelomično, poput Hilton Canopyja koji je ostavio otvoren jedan kat. Što se mjera pomoći tiče, kraktoročne predložene mjere fokusirane su na likvidnost i očuvanje radnih mjesta, a dugoročne na kompenzaciju šteta koje će nastati zbog sigurnosnih mjera koje onemogućavaju turizam. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.