Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Strah od epidemije danas je zavladao Zagrebom. Supermarketi su prodali više robe nego o Božiću

spar-korona

Naš susjedski Spar na uglu Banjavčićeve i Heinzelove u petak popodne izgledao je kao supermarket iz filmova katastrofe. Police s tjesteninom bile su prazne. Police s rižom bile su prazne. Police s brašnom i uljem bile su ispražnjene. I sve se to vjerojatno moglo očekivati. No, posve su ispražnjene i police s relativno skupim trajnim kruhovima, kao i hladnjaci sa svježom govedinom i svinjetinom, na kojima ostaje robe čak i za Božić.

Loše su prošle stalaže s čipsevima, koje dosad nikad nismo vidjeli poluispražnjene. Na odjelu voća i povrća kupili smo predzadnji engleski krastavac, dok smo se na pivskim policama uspjeli izboriti za par preostalih boca Pozoja.

Za vrijeme našeg shoppinga oko četiri popodne, vrijedni Sparovi radnici pokušavali su popuniti police, ali su kupci bili brži. U ovom velikom supermarketu blizu centra Zagreba kupujemo skoro petnaest godina, još otkako je poslovao pod Billinim brandom. Nikad nismo vidjeli toliko praznih polica i hladnjaka (zamrzivači s povrćem također su opustošeni) kao u petak 13. ožujka popodne. Odlukom o prestanku rada škola i fakulteta, Zagrepčani su očito ušli u ratni modus operandi. Nadamo se da ovakva atmosfera neće predugo trajati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.