Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KORONA VIRUS Wolt je uveo beskontaktnu dostavu

wolt

Masovna dobrovoljna samoizolacija, koja prema sadašnjim informacijama ima efekta ako traje dva do tri tjedna, već je desetkovala promet restoranima. Ali mogla bi biti povijesna prilika za biznis sa dostavom hrane, koji zadnjih nekoliko godina ionako eksponencijalno raste.

Mnogi su, međutim, sada sumnjičavi i prema dostavi. Iako naručivanje hrane za dostavu sprečava rizik kontakta s drugim ljudima u restoranu, činjenica je da u procesu dostave niz ljudi dolazi u kontakt s hranom,  a dostavljači i u kontakt s korisnicima. Servisi za dostavu stoga uvode posebne protokole. 

Wolt je u petak u Hrvatskoj i globalno objavio nove usluge i protokole koje uvode dok traje pandemija korona virusa. Najveća novost je beskontaktna dostava, usluga koja se dodaje nakon updateanja aplikacije i omogućava korisnicima da odaberu da im dostavljač vrećicu s hranom ostavi ispred vrata. Dostavljači, restorani i uprave Wolta dobili su nove preporuke za ponašanje.

Među preporukama su, naravno, strogi higijenski protokoli, koji uključuju maske i rukavice za ljude koji pripremaju hranu u restoranima. Restorani su zamoljeni da da odrede mjesto namijenjeno samo preuzimanju hrane, na kojem će kuhari ostavljati pakiranu hranu za dostavljače sa što manje međusobnog kontakta. Torbe za dostavu se moraju stalno čistiti. Dostavljačima s bilo kakvim simptomima prehlade ili gripe preporučuje se da ostanu kući.

Uprava neće održavati sastanke uživo, a zabranjena su i sva poslovna putovanja zaposlenicima. Oni koji su bili u rizičnim područjima moraju ostati kod kuće 14 dana.  Korisnicima se osim beskontaktne dostave preproučuje da prije i nakon preuzimanja hrane temeljito peru ruke i da budu strpljivi s korisničkom podrškom, jer zbog niza pitanja rade prekovremeno.

Što se porasta prometa tiče, Wolt je objavio da u ovo doba godine globalno ima rast prometa, pa još ne može potvrditi da je rast vezan uz novo ponašanje uslijed širenja korona virusa. Najavili su pozive za nove dostavljače, kako bi mogli organizirati smjene i osigurati efikasnu dostavu u slučaju određeni broj dostavljača bude morao u karantenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.