Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački restorani rade s približno 40 posto manjim prometom nego prošlog ožujka

aplikacije-restorani

“Nedostaju strani poslovni ljudi koji bi poslije sastanaka dolazili na večere. Ručak se još kako tako drži, ali večere su loše,” rekao nam je jutros vlasnik jednog od popularnijih zagrebačkih restorana. On procjenjuje da bi ožujak mogao završiti s barem 40 posto manjim prometom nego u istom mjesecu prošle godine.Vlasnik drugog restorana u centru, koji također već godinama posluje iznimno uspješno, rekao nam je da je već početkom ovog tjedna bio na 35 do 40 posto manjem prometu od uobičajenog.

Jedan od najvećih zagrebačkih restorana ovih se dana doima poluprazno. Jučer smo čuli kako je konobar na upit gosta “Nismo rezervirali, imate li mjesta?” doslovno odgovorio “Mjesta ima koliko hoćete.” Osobito su teško pogođeni hotelski restorani, jer su hoteli uglavnom prazni. S druge strane, jeftiniji lokali još uvijek dobro posluju: pred Thai Khaosom redovi ne prestaju, jučer u novom Bread Clubu nije bilo slobodnog stola, dok nam je vlasnik jednog hamburger bara kazao kako su samo tri dana, unatrag zadnja dva tjedna, zabilježili promet manjii od uobičajenog. “Ako ovakvo stanje potraje dulje od mjesec, mjesec i pol dana, nećemo više imati za PDV, za najam pa ni za dobavljače,” zaključio je naš sugovornik s početka teksta. Očigledno je da bi država hitnom odlukom o odgodi plaćanja poreza morala pomoći restoranskoj industriji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.