Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Trenutno je iznimno važno ne putovati bilo gdje izvan Hrvatske

aerodrom-zagreb

Nikad nismo mislili da ćemo morati objaviti ovakav naslov. Putovanja su glavna pretpostsvka samog postojanjw  turizma, i duboko u prirodi vinarstva i gastronomije, dakle onih područja kojima se Kult Plave Kamenice bavi. Trgovci vinom moraju putovati da bi kupovali i prodavali, vinari moraju putovati da bi obilazili tuđe vinarije i vinograde, barmeni i chefovi moraju putovati da bi učili…Kad smo prije par tjedana objavili da su se u međuvremenu zatvorenoj Osteriji Francescani masovno počeli oslobađati stolovi, jedan od naših omiljenih konobara rekao je kako je zapravo idealno vrijeme da se ode u Modenu na večeru “jer on ionako ne pripada rizičnoj grupi.”

Otprilike tjedan dana kasnije jedan nam se poznati barmen pohvalio da se upravo vratio iz Barcelone, konstatirajući usput kako je na aerodromu sve bilo normalno, bez ilakve panike. Otprilike istodobno jedan se još poznatiji vinar vratio u Hrvatsku preko aerodroma u Münchenu. Što se u međuvremenu dogodilo? Najnoviji zaraženi hrvatski državljani koronu su pokupili u Beču, Münchenu i Tirolu, dakle mjestima koja se donedavno nisu smatrala kritičnima. Što je, naravno, bilo potpino pogrešno.

Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja još de facto ne postoji na svjetskoj karti koronavirusa. Imamo vrlo malo zaraženih, tri najave ozdravljenja, i ni jedan smrtni slučaj. Sigurni smo da bi svi htjeli da tako ostane.

Svako putovanje u inozemstvo, svaki boravak na bilo kojem većem svjetskom aerodromu, izravno prijeti donošenjem virusa u zemlju, prenošenjem virusa na druge ljude i stvaranjem novih kriznih žarišta u Hrvatskoj. Stoga je zaista krajnje vrijeme da svi prestanemo putovati izvan Hrvatske, dok se epidemija ne smiri.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.