Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Talijanima je upravo zabranjen ulazak u Hrvatsku

korona-maske

Ministar policije Davor Božinović u ponedjeljak popodne potvrdio je da građani iz sjeverne Italije, iz njenih kriznih područja, više ne mogu ući u Hrvatsku a da prije toga ne borave u karanteni . To znači da je Talijanima iz epidemijom zahvaćenih regija od danas de facto zabranjen ulazak u Hrvatsku.

Zabrana ulaska u Hrvatsku talijanskim državljanima definitivno će isprazniti istarske i kvarnerske restorane i konobe, koji se desetljećima tradicionalmo oslanjaju na talijanske goste. Ta je odluka, dakle, nepopularna.

Međutim, odluka o zabrani ulaska Talijanima u Hrvatsku strateški je ispravna. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koje uspijevaju kontrolirati epidemiju korona virusa. Hrvatska ne smije riskirati da se epidemija razbukta. Jednom kad epidemija prođe, gubici koje sada snose restorani i hoteli, počet če se nadoknađivati.

Ako bi se Hrvatskoj dogodila masovna i tragična epidemija kao Italiji, trenutni bi gubici bili puno veći jer ni Hrvati ne bi mogli jesti u restoranima, dok bi proces oporavka restoranskog i hotelskog biznisa trajao bitno dulje. Stoga je odluka o zabrani ulaska Talijanima s kriznih područja apsolutno opravdana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.