Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zbog kvara u lokalnoj vinariji, u talijanskom gradiću iz slavina je potekao Lambrusco

lambrusco

Na nekoliko sati u srijedu, stanovnici talijanskog grada Castelvetro živjeli su san ljubitelja vina. Kad bi kod kuće odvrnuli pipu ili tuš, umjesto vode potekao bi Lambrusco, piše Gazzetta di Modena.

Zbog kvara u lokalnoj vinariji Cantina Settecani, 1000 litara vina spremnog za buteljiranje završilo je u cijevima za vodu. Majstorima je trebalo tri sata da poprave kvar, koji je zahvatio dvadesetak kuća.  Lokalne vlasti na Facebook stranici su objavile da curenje vina u vodovod nije ugrozilo zdravlje ljudi. Bio je to kratki trenutak olakšanja u stresu koji je Italiju zahvatio zbog širenja korona virusa, jedne od najvećih zdravstvenih kriza koje je ta zemlja ikad proživljavala.

Kvar u vinariji Cantina Settecani izazvao je pokvareni ventil na sistemu za pranje koji se nalazi na liniji za buteljiranje. Pod velikim pritiskom koji je nastao, lokalni Lambrusco Grasparossa probio je u vodovodne cijevi. Castelvetro se nalazi u srcu regije Emilia-Romagna, jedne od najpoznatijih gastro regija na svijetu, u kojoj se turisitički biznis upravo suočava s 80-postotnim padom.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.