Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NE PREPORUČUJEMO Sivi pinot La Cacciatora primjer je vina koje ne treba nikome tko voli vino

cacciatora-g

La Cacciatora je masivni brend talijanskih jeftinijih vina, iza kojeg stoji pijemontska tvrtka Caldirola. La Cacciatora se proizvodi u skoro svim poznatijim talijanskim vinskim regijama i podregijama, pa tako imamo La Cacciatoru Lambrusco, Prosseco, Chianti, Verdicchio, sve do Barbaresca i Roera. Jučer smo u Konzumu na Kvatriću kupili La Cacciatoru Pinot Grigio iz Apulije, velike južnotalijanske pokrajine koja sigurno nije osobito poznata po sivom pinotu ( La Cacciatora puni, naravno, i sivi pinot iz Veneta).

Moramo priznati da dugo nismo probali bezveznije i nepotrebnije vino. Sivi pinot La Cacciatora iz Apulije koji nema oznaku berbe, neka je žuta, neutralna, vjerojatno umjetno zakiseljena tekućina, s jedva primjetnim mirisima jabuka i krušaka, bez ikakvog okusa, i sa snažnim osjećajem ispranosti i razvodnjenosti na aftertasteu .

Riječ je o vinu koje ne treba nikome tko bar malo voli i poštuje vino, jer ovaj sivi pinot nema baš nikakav karakter pravog vina: riječ je o dosadnom, bezidentitetskom tvorničkom proizvodu, koji bi na svakom ozbiljnijem ocjenjivanju dobio najviše 70 bodova.

La Cacciatora Pinot Grigio uopće ne bismo spominjali,da on košta dva do tri eura, koliko ova imitacija vina maksimalno vrijedi. Međutim, on košta 40 kuna, što znači da je skuplji od kompletne bazne linije vrlo dobrih buteljki Iločkih podruma i Belja, te da košta jednako kao Lagunina Malvazija u prozirnoj boci, ili skoro dvadeset kuna više od Buhačeve Graševine koja lani nije dobro ispala, ali je svejedno značajno karakternija od ovog apulijskog sivog pinota. La Cacciatora Pinot Grigio snažan je argument da kupujemo domaća buteljirana vina , koja zaista predstavljaju neusporedivo bolju vrijednost za novac.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.