Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Panika se smiruje: stanje u supermarketima redovno, restorani se ponovo pune

vino-supermarket

Poslije žestokog šoka u utorak kad je objavljena vijest o prvom slučaju korona virusa u Hrvatskoj izazvala panično stvaranje kućnih zaliha, čini se da se situacija smiruje. Jučer popodne u zagrebačkim supermarketima nije bilo osobito puno kupaca. Nismo vidjeli ni jednu osobu koja je kupovala neobično velike količine hrane, a police s tjesteninom, rižom, uljem i limenkama donekle su se popunile. 

I restorani i barovi vraćaju se normalnom životu. Dok u srijedu između 12 i 12 i 30 u Bistrou Esplanade nije bilo doslovno nikoga osim osoblja koje je alkoholom dezinficiralo jelovnike, u četvrtak oko podneva lokali u centru grada počeli su se puniti; velika terasa Johanna Francka bila je barem polupuna, mali El Toro Street oko jedan je bio skoro sasvim pun (gostima nije smetala međusobna blizina na tom mjestu veličine manje hotelske sob , dok je u novom Bread Clubu u Vlaškoj bilo zauzeto pet ili šest stolova.

Činjenica je ipak da su neki restorani zabilježili otkaze rezervacija, no uglavnom je riječ o stranim gostima koji nisu mogli doputovati u Zagreb. U istočnom poslovnom centru grada u Green Goldu, lokali su bili puni kao da nitko nije čuo za koronu (premda su gosti pričali o virusu). Svakako je dobro što se Zagreb vrlo brzo vraća normalnom životu i redovnim potrošačkim navikama. Kakvo je stanje u Rijeci i Opatiji vidjet ćemo ovaj vikend, kad bi se kvarnerski restorani i hoteli u normalnim okolnostima morali napuniti zbog održavanja Dore.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.