Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kod Massima Botture možete ručati ili večerati već preksutra. Ako se usudite putovati u Modenu

bottura-naslovna

Osteria Francescana chefa Massima Botture jedan je od najslavnijih restorana na svijetu. Osteria Francescana, koja ima tri Michelinove zvjezdice, čuvena je i po dugim listama čekanja. Sam Bottura nedavno se pohvalio da na njegovoj listi čekanja više je od 300 tisuća ljudi. Mi smo unatrag tri godine nekoliko puta pokušali rezervirati stol u Osteriji Francescani, ali se ni jednom ne bismo uspjeli probiti kroz listu čekanja za manje od tri mjeseca.

Danas smo otišli na njihovu web stranicu, da vidimo je li se panika zbog korona virusa počela manifestirati i na poslovanje tako popularnog restorana. U utorak 25. veljače oko 11 sati, mogli smo rezervirati stol za ručak ili za večeru već za 27. veljače, dakle za preksutra. Sat i pol kasnije, oko pola jedan oslobodili su se stolovi i za 5. ožujka. S druge strane, travanj i svibanj potpuno su popunjeni; ljudi koji su rezervirali očito čekaju razvoj situacije oko virusa. Efekt korona virusa počeo je, dakle, pogađati i najtraženiji restoran u Italiji. Modena je, uostalom, blizu područja zahvaćenih epidemijom. U Osteriji Francescani, restoranu koji je do jučer imao listu čekanja s 322 tisuće imena, možete večerati već preksutra. Ako se usudite otputovati u Modenu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.