Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovogodišnji zagrebački Whisky Fair bojkotirali su svi veliki distributeri whiskyja

whisky-fair-2020-g

“Vjerojatno je izostalo dovoljno komunikacije i razumijevanja i s naše strane, pa je došlo do nesporazuma koji se nisu na vrijeme riješili. Jasno je da ćemo to morati ispraviti,” rekli su nam predstavnici organizatora Whisky Faira, dosad najveće hrvatske smotre whiskyja, kad smo ih pitali zašto na ovogodišnjem Whisky Fairu nema najvećih distributera whiskyja poput Pernod Ricarda, Coca Cole ili PPD-a.

Zbog izostanka velikih distributera, mnogo su veći prostor dobili manji distributeri, poput Finih stvari i Mive. Na dugačkom šanku Finih stvari probali smo oregonski single malt Westward, koji proizvodi ista tvrtka koja stoji iza čuvenog Aviation Gina. Westward je bogat, zaokružen, topao whiskey s aromama naranče, narančine kore i meda. Westward je dobio dvostruko zlato na World Spirits Competition, renomiranom natjecanju jakih pića u San Franciscu.

Fine stvari predstavile su i whiskyje japanske destilerija Mars. Single malt Komagatake s 52 posto alkohola, apsolutno je fascinantan whisky s aromama umeboshija i zelenih jabuka, s puno svježine, jako intenzivnim, vibrantnim okusom, i dugim, dugim završetkom. Riječ je o jednom od najoriginalnijih whiskyja  koje smo uopće probali.

Na Mivinom smo štandu kušali klasični, superjaki Ardbegov Uigeadail, koji je usprkos 54 posto alkohola i ekstremnoj zadimljenosti uspio zadržati puno elegancije. Na ovogodišnjem, šestom po redu Whisky Fairu, koji je održan 7. i 8.veljače u zagrebačkom Plaza Event Centru, posebni je gost bio Billy Abbot iz Whisky Exchangea, jednog od vodećih  svjetskih trgovaca whiskyjem. Kao i svake godine, organizirano je i više stručnih radionica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.