Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Londonu su postavili prvi bankomat za prosecco

prosecco-bankomat

Popularnost prosecca toliko je omasovila i potrošnju i proizvodnju tog talijanskog pjenušca, da on ponegdje ozbiljno testira vlastitu definiciju. Je li prosecco vino ili sada već novi, zaseban proizvod proizišao iz vina, pita se sve više ljudi? Jedan od zadnjih slučajeva su automati za prodaju prosecca montirani u Londonu, jednom od najjačih tržišta za prosecco, piše Forbes.

Automat za prosecco funkcionira slično kao bankomat, samo što umjesto novčanica izbacuje pjenušac. I ime asocira na bankomat (ATM), automat za prosecco zove se zove APM, skraćeno za Automatski stroj za prosecco. Prvi su instalirali u lancu vinoteka Vagabond Wines, u njihovu lokalu na Gouchester Streetu, na mjestu gdje se nekad nalazio pravi bankomat.

Automat se od standardnih enomata razlikuje u dizajnu i po tome što je programiran za točenje samo jedne čaše kako bi se podržala umjerenost u konzumiranju alkohola. Vagabond Wines inspiraciju je dobio od Osterie senz’Oste u Valdobbiadene, jednom od središta proizvodnje prosecca, čuvenoj gostionici u kojoj nitko ne poslužuje goste nego su pozvani sami si točiti i degustirati pjenušce i platiti koliko misle da vina vrijede.  Londonski bankomat za prosecco toči besplatno, u sklopu promocije otvorenja novog lokala Vagabond Winesa, ali s obzirom na viralnu popularnost ideje, mogao bi ostati na ulici i dulje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.