Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kinezi grade mega-muzej vina po uzoru na bordoški La Cité du Vin

peking-muzej-vina

Kineske vlasti odobrile su investiciju od 60 milijuna eura za gradnju golemog Svjetskog muzeja vina po uzoru na bordoški La Cité du Vin, piše Decanter. Muzej bi trebao biti otvoren iduće godine, a projekt razvijaju u uskoj suradnji s Francuzima.  

Muzej će biti smješten u okrugu Fangshan četrdesetak kilometara od Pekinga, kao središnji dio većeg kompleksa, Međunarodnog vinskog sela, neke vrste vinskog tematskog parka u kojem će hoteli, vile, spa centri i restorani biti okruženi organskim vinogradima. Cijeli kompleks podsjeća na sela u St-Emilionu. 

laciteduvin
La Cité du Vin u Bordeauxu

Glavni investitor i voditelj projekta je kineski biznismen Veixing Tang. Svjetski muzej vina trebao bi biti glavna referentna točka za ljubitelje vina na rastućem kineskom tržištu. Arhitekti i dizajneri koji su radili na projektu La Cité du Vin, bili su konzultanti za kineski muzej. Među njima su i specijalisti iz Scarabéea, francuske agencije koja je radila projekte Champagne Experience u Reimsu i burgundski muzej Cité des Vins in Beauneu. 

Pekinški muzej vina imat će stalni postav na 6700 četvornih metara u kojemu će biti izložena vina iz cijeloga svijeta s naglaskom na kineska i francuska vina, zatim vinski podrum, sale za predavanja i fine dining restoran. Procjenjuje se da bi pekinški Svjetski muzej vina mogao privući oko 500 tisuća prosjetitelja u prvoj godini. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.