Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački Hanami sutra otvara sushi counter. Chef Moto radit će sushi pred gostima

hanami-bar-g

Zagrebački restoran Hanami jedno je od najboljih mjesta za sushi u gradu, ponajprije zahvaljujući chefu Moto Mochizukiju. No, Hanami svoj status može zahvaliti i činjenici da se restoran kontinuirano mijenja i unapređuje. Hanami u subotuu restoranu otvorio sushi counter, na kojemu će chef Moto raditi sushi pred gostima.

Što je dobar potez, jer su sushi counteri su nestali iz zagrebačkih japanskih restorana, pa gosti ne mogu uživati u atrakciji pripreme sushija. Sushi se pred gostima priprema u nekoliko zagrebačkih sushi barova, poput Evergreena i Gingera. Hanami je početkom prošle godine otvoren kao nikkei restoran, za koji je obitelj Čimbur angažirala dugogodišnjeg chefa Takenoka.

Chef Moto Mochizuki odigrao je jednu od presudnih uloga u razvoju Takenoka u jedan od najvećih hrvatskih restoranskih brendova, i u idućoj je fazi karijere veliki pogon htio zamijeniti manjim, mirnijim restoranom u kojemu će se moći fokusirati na svako jelo. Srećom, Hanami na kraju nije postao nikkei, nego klasični, vrlo profesionalni sushi restoran s tek pokojim detaljem peruanske i drugih južnoameričkih kuhinja, ubrzo se proširio i danas je jedna od najpouzadnijih adresa na brzorastućoj domaćoj sceni sushija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.