Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Etiketu za berbu 2017. Mouton Rothschilda dizajnirala je francuska umjetnica Annette Messager

mouton-2017-messager

Legendarna kolekcija vinskih etiketa bordoške vinarije Chateau Mouton Rotshchild, s novom berbom 2017. proširena je radom slavne francuske suvremene umjetnice Annette Messager. Rad nazvan Hallelujah kombinira realistični i simbolički pristup mlijeku i vinu, onako kako ih povezuje Biblija.  

Mouton Rothschild od 1924. angažira umjetnike za dizajn svojih etiketa, a od 1945. to čini za svaku berbu. Nakon Joana Miroa, Marca Chagalla, Georgesa Braquea, Francisa Bacona, Balthusa, Salvadora Dalija, Andyja Warhola, Jeffa Koonsa, Davida Hockneya, Gerharda Richtera i mnogih drugi velikih imena. Anette Messager kao autoricu etikete zaq berbu 2017. odabrali su vlasnici vinarije Camille i Philippe Sereys de Rothchild i Julien de Beaumarchais de Rothchild, nasljednici velike Philippine de Rothschild koja je preminula 2014.godine. 

Annette Messager rođena je 1943 i školovala se na pariškoj École des Arts Décoratifs. Poznata je po instalacijama koje su dio njene konceptualne i feminističke prakse. Propitujući konvencionalne predodžbe o ženi, u ranijim radovima kroz predmete iz domaćinstva i pronađene predmete, da bi se kasnije posvetila istraživanju odnosa muškog i ženskog. Messager je 2005. dobila Zlatnog lava venecijanskog Bijenala za niz pokretnih instalacija u francuskom paviljonu, među kojima je bio i čuveni Casino,  stroj za vjetar koji stvara neobične forme na velikim crvenim svilenim tkaninama. Messager je izlagala i u Muzeju suvremen umjetnosti u Buenos Airesu, u Muzeju moderne umjetnosti u Parizu dok je njenu retrospektivnu izložbu ugostio pariški Centar Pompidou.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.