Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Brad Pitt i Angelina Jolie uskoro će lansirati prvi Miraval rosé šampanjac

miraval-sampanjac-brad-angelina

Kad su se Brad Pitt i Angelina Jolie razvodili prije četiri godine, jedino što je brinulo ljubitelje vina je što će biti s njihovim Miravalom, jednim od najboljih rosea na svijetu na imanju slavnog para u Provansi proizvodi ugledni vinar Marc Perrin (obitelj Perrin proizvodi slavni ronski Château de Beaucastel). Srećom, Pitt i Jolie imanje u Provansi nisu podijelili ni prodali, već su u međuvremenu odobrili dvije nove etikete, Studio by Miraval i prestige cuvee Muse de Miraval s najboljih i najstarijih parcela njihovih vinograda.

Novi projekt koji najavljuju još je ambiciozniji. Miraval će u suradnji s Rodolpheom Pétersom iz šampanjske kuće Pierre Péters početi proizvoditi rose šampanjac, i tako postati jedina svjetska šampanjska kuća koja proizvodi samo rose, piše Wine Spectator.

Kuća Pierre Péters osnovana je 1858. kada je luksemburžanin Gaspar Péters oženio gospođicu Doué, vlasnicu vinograda u Le Mesnilu. Počeli su s dva hektara vinograda, da bi 1919. postali jedna od prvih šampanjskih kuća koja je prodavala vina pod obiteljskim imenom, Camille Péters. Ime Pierre Péters prvi se put pojavilo 1946. na bocama iz berbe 1944. Rodolphe Péters, školovani enolog, vinariju je preuzeo 2007. godine i napravio velike promjene u tehnologiji, vinogradima i brendiranju.

Prije desetak godina s novim vintage šampanjcem Rosé for Albane postao je jedan od najzanimljivijih proizvođača u Champagni. ne samo zato što je nakon desetljeća u kojima su proizvodili samo blanc de blancs šampanjce proizveo prvi Péters rose, nego zbog neobične tehnike proizvodnje u kojoj miješa saignée Pinot Meuniera sa chardonnayom. Perrin još ne želi otkriti stil budućeg šampanjca Miraval. “Pokušat ćemo pomaknuti granice kvalitete rosea koliko god je to moguće sa šampanjcem. Uvjereni smo a novi Miravalov spoj talenata u tome može uspjeti,” rekao je.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.