Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Močvara u nedjelju organizira Miss Sarma – izbor za najljepše smotanu sarmu

sarma

Prošlog ljeta u Močvari je održan dnevni dogašaj Prvomajska jam fešta u Močvarnoj kuhinji, na kojoj su Ana Stuparić iz Udruge Avokado i Mariana Vidmar iz OPG-a Vidmar i Centra za zaštitu životinja i prirode – Key održale radionice koje su spojile osviješteno kuhaneje i brigu za životinje i ekologiju, s posebnim programima za pse i djecu.

To je kažu bilo toliko uspješno, da su u Močvari odlučili održavati nekoliko takvh događaja godišnje, pod novim nazivom Močvarna Aura. Prva ovogodišnja Močvarna Aura održat će se u nedjelju od tri sata popodne do osam navečer.

Glavna zvijezda bit će, logično i sezonski, sarma (veganske verzije) u sklopu radionice Ane Stuparić čija je tema kuhanje kuhanjem s namirnicama naizgled najsiromašnijeg dijela godine na placu. Centralni događaj Močvarne Aure, pak, bit će Miss Sarma, izbor naljepše smotane sarme. Ova ideja ima potencijala, jer Močvarina Sarmijada ide mali korak dalje od uobičajenih zimskih pučkih terevenki na slične teme, i duhovito pogađa jednu od kuhinjskih opsesija o kojima se manje govori – u kojoj je pitanje kako savršeno smotati sarmu jednako važno kao što u nju staviti. I ove godine dio programa posvećen je životinjama, izradi recikliranih kućica i hranilica za ptice koje zimi trebaju našu suradnju, a organiziran je i kutak za djecu. Dakle, Močvara, nedjelja, 15-20 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.