Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li Kadena s chefom povratnikom Bracom Sanjinom postati prvi pravi splitski fine dining restoran?

braco-sanjin-perivoj

Split ima bogatu i dinamičnu restoransku svemu kojom dominiraju bistroi, s nešto konoba i par konvencionalnih ribljih restorana. Split već godinama, od zatvaranja Paradigme, nema ni jedan pravi fine dining restoran (Chef’s Table u hotelu Park svojedobno jest bio fine dining, ali radilo se doslovno o jednom stolu).

Braco Sanjin jedan je od najtalentiranijih dalmatinskih chefova koji još nije realizirao puni potencijal svog znanja i darovitosti. Braco Sanjin postao je nacionalna zvijezda u splitskom ribljem restoranu Kadena. Kad smo ondje prvi put večerali negdje 2013. godine, fascinirali su nas mekoća i delikatnost Sanjinovih okusa, postignutih s vrhunskim lokalnim sastojcima, prije svega rakovima i ribama.

Gospodin Sanjin napustio je Kadenu krajem 2016. da bi preuzeo mjesto glavnog chefa u gastrobistrou O’Zlata koji je, međutim, trajao samo jedno ljeto. Zatim je Sanjin prešao u restoran Perivoj, koji svojim starinskim pristupom gastronomiji i ugostiteljstvu vjerojatno nije mogao zadovoljiti njegove profesionalne ambicije.

Sanjin se ovih dana vratio u Kadenu, koja je u međuvremenu promijenila vlasnika: Bernarda Križanovića zamijenio je Robert Zorić. Smatramo da bi se Braco Sanjin, koristeći renome Kadene kao ipak najozbiljnijeg splitskog restorana, u svom povratničkom mandatu trebao upustiti u pravi , dosljedni fine dining.

Split kao jedno od glavnih hrvatskih turističkih središta svakako treba fine dining restoran. Braco Sanjin ima profesionalni kapacitet da se bavi fine diningom, žanrom koji, ponavljamo, u Splitu već godinama ne postoji. Stoga s nestrpljenjem očekujemo njegove prve menije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.