Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VINSKI IZVJEŠTAJ Donosimo sve najvažnije nagrade hrvatskih vina u šampionskoj 2019. godini

nagrade-g1

Hrvatski su vinari na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama u 2019. prijavili više od dvjesto uzoraka, što znači da je četvrtina svih hrvatskih vina osvojila srebro ili zlato. Po ukupnom broju medalja ovo nije bila rekordna godina jer značajan broj vodećih hrvatskih vinara nije poslo svoja vina na ocjenjivanje, ali bila je definitivno riječ o godini u kojoj je hrvatska vinska industrija na najvažnijem svjetskom ocjenjivanju potvrdila kontinuitet kvalitete i visok prosjek standarda. 

Porečka Laguna dobila je čak šest medalja, od kojih jednu zlatnu, za Malvaziju Vižinadu iz 2015. godine. Zlatne medalje osvojili Marko Fakin za Malvaziju iz 2018. što je očekivano. 

Najveće iznenađenje ove godine bilo je prvo zlato u povijesti koje je na Decanterovom ocjenjivanju dodiljeno plavcu, Vron Bodu iz 2012. godine Tončija Marijana. Nedugo nakon Decanterovih Svjetskih nagrada, dobre vijesti stigle su s International Wine Challengea, gdje su četiri hrvatska vina osvojila zlatne medalje, Rossijeva Malvazija Templara iz 2016. osvojila je titulu Trophy Winner, a zlato je pripalo i malvaziji Prima Luce 2018. Andree Cossetija, Damjanićevom Clemente Blancu 2016. i Cebalovu Grku iz 2017. Na prosinačkom ocjenjivanju na International Wine Challengeu, zlato je osvojila smao Vrhunska graševina Iločkih podruma iz 2018. Ovo su najvažnije nagrade koje su hrvatska vina osvojila u 2019. godini.

nagrade-1-1
nagrade2
nagrade3
nagrade4

Godišnji Vinski izvještaj 2019/2020. možete besplatno downloadati OVDJE

naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.