Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik talijanske pizzerije zabranio je ulaz ‘neodgojenoj djeci.’ Roditelji su u šoku

pizzeria-djeca-g

“Djeca bez nadzora, koja trče po sali, viču i stoje na stolcima, ometaju druge goste. Zato zadržavamo pravo da takvu djecu odvedemo u kuhinju da peru suđe, s puno ljepljive trake na ustima.” Tako počinje poruka koju je na svoju pizzeriju Bagà u mjestu Sondrio izvjesio 25-godišnji vlasnik Gabriele Berbenni.

Iako je mislio da roditelje šaljivo upozorava da kontroliraju djecu dok su u restoranu, Berbennijeva poruka šokirala je njegove goste i izazvala žestoku raspravu. pizzaiolo ostaje pri svom: “Gosti našeg lokala imaju pravo uživati u ručku ili večeri u potpunom miru, bez da ih ometaju neodgojena djeca koja vrište,” tvrdi. Roditeljima ne ostavlja puno opcija. “Možete doći kod nas bez djece, odgojiti djecu, otići u drugu pizzeriu ili ostati kod kuće.”

pizza-djeca

Lokalnom portalu La Provincia di Sondrio je objasnio: “Imamo raznih problema. Djeca trče po stepenicama, igraju se skrivača u toaletima, a ovo je mali lokal s 55 mjesta. Ako dijete završi na leđima konobarice koja prolazi s pizzama i čašama i ako se ozlijedi, to je moja odgovornost. Dosta naših stalnih gostiju odobrilo je moj potez jer više ne mou izdržati buku i jurnjavu. Natpis sam stavio na vlastiti rizik. Vidio sam da neke obitelji ne ulaze kad vide poruku. Očito je da ću izgubiti dio prometa, ali moram voditi računa o ostalim gostima koji traže mirno i dobro vođeno mjesto.”

Berbenni je sigurno izgubio dio gostiju. Neki su mu uzvratili bijesnim porukama, neki su se samo nasmijali i nastavili dolaziti s djecom koja se igraju u pizzeriji, a većina se zaplela u beskrajne i vječne rasprave o tretmanu i ponašanju djece u restoranima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.