Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KRAJ JEDNE EPOHE Restoran Paul Bocuse izgubio je treću Michelinovu zvjezdicu

bocuse

Jedna od prvih informacija koje su u javnost procurile o novom Michelinovom vodiču za Francusku koji izlazi 27. siječnja, ujedno je vjerojatno i najdramatičnija. Restoran jednog od najvećih francuskih kuhara svih vremena, Paul Bocuse u mjestu Collonges-au-Mont-D’or, izgubio je treću zvjezdicu. Gotovo dvije godine nakon smrti velikog chefa, ta je vijest u Francuskoj na neki način i očekivana.

paul-bocuse
Chef Paul Bocuse preminuo je prije dvije godine

Iako se zvjezdice formalno dodjeljuju restoranima, jasno je da ih u stvarnosti zaslužuju i održavaju chefovi. U zadnjih je nekoliko godina više restorana s dvije i tri zvjezdice degradirano nakon što su ih napustili chefovi. Iako očekivana, vijest o skidanju treće zvjezdice Paulu Bocuseu ipak označava kraj jedne epohe. I znak da je Michelin odlučio beskompromisno pratiti stvarno stanje na terenu. No, Michelin je ovdje ipak pokazao poštovanje prema Paulu Bocuseu.

Treću zvjezdicu je skinuo dvije godine nakon njegove smrti, iako se francuski gastro novinari slažu da restoran već najmanje deset godina nije baš na razini tri zvjezdice. Štoviše, odlazak Paula Bocusea otvorio je mogućnost timu restorana da ga osuvremene i učine relevantnim u novoj fazi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.