Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

NOVOGODIŠNJE ČUDO NA LOŠINJU U kampu Čikat za Novu je godinu boravilo čak 900 ljudi

kamp-cikat

Mali Lošinj nije okružen baš pretoplim morem, i ondje se usred zime ne očekuju osobito visoke temperature. Nadalje, Mali Lošinj potpuno je ovisan o bogovima vjetra i mora. Digne li se preveliko jugo, Lošinj ostaje odsječen od kopna. A zadnjih je mjeseci bilo itekako jakog juga. Pa ipak, na Lošinju Novu godinu dočekalo oko 4500 turista. Svi Jadrankini hoteli s četiri zvjezdice, Punta, Vespera i Aurora bili su puni do zadnje sobe.Oni s pet zvjezdica nisu radili.

No, podatak koji najviše čudi jest popunjenost kampova. U kampu u uvali Čikat za blagdane je boravilo čak 900 gostiju. Kampiranje u prosincu i siječnju na Jadranu nije uobičajena pojava. Dapače, radi se o kuriozitetu koji se, srećom, počeo pretvarati u ozbiljan biznis.

Zbog ovogodišnjeg masovnog odziva na lošinjski Advent i Novu godinu, u Jadranci planiraju ostaviti Bellevue, jedan od njihovih hotela s pet zvjezdica, otvorenim do kraja godine (dosad se zavarao krajem listopada). U Bellevueu bi se trebao organizirati najraskošniji doček 2021. na Lošinju. Mislimo da se radi o ispravnoj odluci, jer se Lošinj definitivno uvrstio među najprestižnije hrvatske turističke destinacije poput Rovinja ili Dubrovnika, koje ne bi trebale živjeti samo između Uskrsa i kraja ljeta.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

NOVOGODIŠNJE ČUDO NA LOŠINJU U kampu Čikat za Novu je godinu boravilo čak 900 ljudi

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min