Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pekarnice Korica i Bread Club na Badnjak su u par sati rasprodale sav kruh

korica3

Ako niste skloni pomnoj organizaciji, nabava najbolje hrane za Badnjak može biti popriličan izazov. Najpopularnije trgovine i štandovi nerijetko rade skraćeno, redovi su golemi, parking je gotovo nemoguće naći. No, ponekad ni organizacija nije dovoljna. Na Badnjak smo nešto poslije deset ujutro otišli na Trešnjevku u Bread Club po kruh za večeru, jer Bread Club peče uvjerljivo najbolji kukuruzni kruh u Zagrebu, focaccia im je odlična, a baguetti solidni. Za ovaj Božić kod njih ste mogli naručiti i pravi, triput dizani panettone. Zato nas nije začudilo kad smo oko 10:30 ispred Bread Cluba zatekli red. 

Takve gužve dokaz su uspjeha za svaki novi projekt, posebno za relativno novu pekarnicu koja nije u strogom centru grada. Dobra vijest za Bread Club. Vrijeme je bilo prekrasno, ljudi su čavrljali o Bread Clubovom kukuruznom kruhu i o tome što će od kruha i peciva kupiti za svečane ručkove i večere. Taj ugodni flow prekinuo je neraspoloženi čovjek s vrećicom koji se progurao kroz red iz pekarnice, i sve nas vidljivo nervozan obavijestio da uzalud čekamo jer kruha više nema. 

U nevjerici, ljudi su se počeli gurati u pekarnicu, gdje ih je ljubazni prodavač s očitom nelagodom obavijestio da je sav kruh rasprodan. Kupcima koji su se zatekli u pekarnici ponudli su da sačekaju 20 minuta na osam focaccia koliko ih se peklo, ali za ovaj Badnjak, rekao je prodavač, to je bilo to. Kruha više nije bilo, niti su planirali novu turu. Provjerili smo je li razlog možda to što i Bread Club, poput nekih popularnih gradskih trgovina, radi skraćeno na Badnjak bez obzira na veliku potražnju.

To je razumljivo, zaposlenici imaju pravo pripremiti se za Božić. Međutim, nigdje nismo našli informaciju o izmijenjenom radnom vremenu. Svugdje piše da Bread Club u utorak radi po uobičajenom radnom vremenu. Popularnost ove pekarnice očito je premašila očekivanja. Samo dva sastas kasnije, isto se dogodilo u Korici, prethodnici Bread Cluba, pekarnici koja je prva u Zagrebu odlučila ponuditi ozbiljan pristup kruhu. I Bread Club i Korica za nekoliko su mjeseci najavili širenje na nove lokacije.

Pouka za kupce. Što je mjesto popularnije, i što je oko njega veći buzz, veća je vjerojatnost da će doći do neravnoteže ponude i potražnje. Potražnja u obje pekarnice daleko je nadmašila kapacitete peći. Ljudi sve više troše, ovi božićni blagdani srušit će rekord, kvalitetna hrana sve je važnija i traženija. Zato, želite li na ovakve dane nabaviti neke od najboljih i najrazvikanijih namirnica za vaša slavlja, ustanite vrlo rano ili, tamo gdje možete, rezervirajte svoju robu par dana ranije. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.