Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Russell Crow snima biografski film o Marcu Pierre Whiteu. I glumit će ga

marco-pierre-white

Zvijezda Gladijatora Russell Crowe režirat će biografski film o chefu Marcu Pierre Whiteu. Crow je napisao scenarij, a u filmu će i glumiti velikog chefa. Pierre White za Daily Mail je potvrdio da je potpisao ugovor. “Russell će i producirati film i glumiti trećeg ili četvrtog Marca. Kad snimaju film o vašem životu, mora vas biti više. Ja imam skoro 60 godina. Ako me itko u Hollywoodu može glumiti, to je Russell Crowe.” Crowe je Pierre Whiteov prijatelj i proizvođač organske govedine kojom snabdijeva američke restorane, ali i poznati aktivist i kritičar današnje prehrambene industrije.

Na filmu se navodno radi već pet godina. U ranijim kombinacijama bili su redatelj Ridley Scott, i Michael Fassbender i Tom Hardy kao kandidati za ulogu Marca Pierre Whitea. Chef je na kraju svoju priču odlučio povjeriti Croweu.

Marco Pierre White 90-ti je doslovno odredio današnju ikonografiju profesije. Slika iscrpljenog zgodnog mladog chefa s cigaretom u ustima u knjizi White Heat, presudno je utjecala na Anthonyja Bourdaina i tisuće mladih chefova koji su dolazili iza njih. Top modeli koji dolaze u kuhinju pozdraviti Marca, čvrsto povezana bratstva opakih dečki koji neispavani i izrezani po rukama pred goste šalju najsofisticiranija jela, buntovnici, no-bullshit pristup, opsesija namirnicama, sve su to bile stvari koje publika dotad nije vidjela.

Marco Pierre White otvorio je restoranski backstage masovnoj publici i predstavio kontrakulturu koja je, naravno, stvorila novi establishment, ali i omogućila razvoj nove restoranske industrije. Profesionalno, proslavio se dok je radio kao head chef u londonskom restoranu Harveys. Imao je 24 godine i s njim je kuhao Gordon Ramsey, s kojim se kasnije posvađao.

Godine 1995. u 33. godini života postao je najmlađi chef u povijesti koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Pet godina kasnije, bio je prvi chef u povijesti koji je vratio Michelinove zvjezdice kako bi kuhao iz strasti a ne za inspektore. Prije četiri godine Pierrea Whitea u drami Burnt glumio je Bradley Cooper, ali film je propao.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.