Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Esplanada je organizirala lijep i veseo božićni ručak za novinare

esplanade-g

“Esplanada je jedan od simbola kulture življenja u Zagrebu,” istaknuo je Željko Žutelija, veliki hrvatski novinar i doajen novinarskog zbora koji se u srijedu u dva popodne okupio u Zinfandel’su, fine dining restoranu najboljeg zagrebačkog i hrvatskog hotela. Esplanada već dugo priređuje božićne ručkove za novinare, ali nikad nije uspjela okupiti čak šezdesetak kolega kao u srijedu popodne. 

esplanade-stol
Glavni sommelier Ivan Šneler i Maitre d’ Stjepan Okun

Ambijentom su dominirale figure Orašara, simbola zagrebačkog Adventa, kao i pažljivo izrađeni stolni elementi božićne ikonografije. Prije početka ručka, u Zinfandelovu se predvorju točilo puno vrlo finog šampanjca Barons de Rothschild  da bi nas u restoraniu dočekao šestoslijedni meni na kojem su briljirali gnudi sa suhim vrganjima i raskošnim fetama bijelih tartufa.

esplanade-meni
esplanade-desert

Oko pet popodne Ana Grgić i njen tim novinarima su čestitali Božić i dobili glasan aplauz za izvrstan ručak. No, danas se u Zinfandel’su nije radilo o gastronomiji, nego o odavanju počasti najvišoj razini hotelijerske vještine i profesionalnosti koje smo ikada vidjeli u Hrvatskoj. Zagreb bi bez Esplanade bio neusporedivo provincijalniji.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.