Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GREEN GIN Londonski lanac restorana destilira gin od školjki kamenica

half-shell-gin

U punoj smo sezoni kamenica i restorani koji ih poslužuju svaki dan bace stotine praznih školjki. Možda se te činjenice ne bismo ni sjetili, da se nije pojavio Half Shell gin. U londonskom lancu ribljih restorana Wright Brothers razmišljali su mogu li kamenice posluživati na održiviji način. Odlučili su reciklirati školjke koristeći ih za proizvodnju gina s okusom školjki i algi. Ne koriste smo školjke iz svojih restorana, nego i one s irskog uzgajališta kamenica Carlingford.

Školjke prvo stavljaju na hladnu maceraciju pa onda destiliraju. Okus obogaćuju fukusom (mjehurasti bračić) hladnomorskom algom koja se smatra jednom od najzdravijih, borovicom i koricom limuna iz Amalfija. Wright Brothers već su ranije eksperimentirali s ginovima kroz ideju održivosti, radili su gin od purećih prsa i gin za Gin&Tonic s pivskim postotkom alkohola.  Half Shell gin opisuju kao mineralan, slankast, s notama ružičastog papara na finišu. Boca košta oko 34 eura, a gin se navodno odlično slaže s kamenicama i ostalim sirovim školjkama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.