Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na božićnoj proslavi u Zmajevom gnijezdu probali smo Bounty Stout slatko pivo s aromom piña colade

zmajska-bounty-bozic

“I meni je Cyclone možda najbolje naše pivo,” rekao nam je sinoć Andrej Čapka, vlasnik Zmajske pivovare na božičnom domjenku na koji smo došli kod njih. U zapadnom je Zagrebu padao blagdanski snijeg, hrabri ljudi stoički su stajali ispred ulaza u pivovaru i pekli roštilj, a mi smo u toploj kušaonici pili Pozoj, Cyclone i Bounty. Pozoj je klasik koji se uselio u mnoge dobre zagrebačke restorane, od Tekke, preko Le Bistroa do Timea. Cyclone, New England IPA, kompleksniji je i elegantniji od Pozoja, ali ga uskoro više neće biti.

Naime, ekipa iz Zmajskog upravo je skuhala zadnju šaržu ovog izvrsnog piva: u ožujku , u povodu rođendana Zmajske pivovare, na tržište će izaći jedno posve novo pivo.

zmajska-bbq
zmajska bozic
zmajska-pokloni

“Ove godine uspjeli smo napraviti dvanaest različitih piva, na što sam prilično ponosan,” kaže gospodin Čapka. Zmajska pivovara krajem ove godine završila je prvu fazu svoje tranzicije iz otkrića iz garaže do proizvođača nekih od najboljih hrvatskih craft piva. Nakon preseljenja pogona i slaganja svih detalja proizvodnje, Zmajska sada, kaže Čapka, puno jače može ući u specijalna izdanja i istraživanja novih stilova i okusa. Ove godine Zmajska pivovara je, među ostalim, napravila i Bounty.

Bounty pripada žanru pastry piva, dakle desertnim, slatkim pivima, koja se piju uz kolače ili se konzumiraju umjesto kolača. Čapkin Bounty Stout napravljen je s prirodnim aromama kokosa i lješnjaka, i intenzivno miriše po piña coladi s ponešto čokolade. Moramo priznati da nikad nismo probali ništa slično, no ova kombinacija tamnog piva i kokosa lijepo se složila s čokoladnim kolačićima. Ostatak večeri pili smo ipak Pozoj i Cyclone, i uživali u zaista izvrsnim sliderima Davora Šuškovića iz Hot Yarda, sočnijima i ukusnijima od 95 posto zagrebačkih burgera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.