Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noel od danas prima Bitcoin i još pet kriptovaluta

Prvi zagrebački Michelinov restoran Noel uveo je plaćanje bitcoinom i još pet kriptovaluta. Inspirirao ih je jedan stalni gost koji koristi bitcoin, motivirala jedna zagrebačka firma koja je to mogla realizirati na vrlo jednostavan način i odlučili su uvesti i taj način plaćanja.  

NOEL

Nakon 2 godine otkako smo započeli s ovim konceptom, prošli tjedan s… mo predstavili treću, a za nas najvažniju Olfaktivnu večeru. Večera se sastojala od 5 slijedova, a svaki slijed je inspiriran jednim posebnim mirisom. Ono na što smo najponosniji je da od sada Noel ima svoj vlastiti miris parfumera Ramon Monegal koji obilježava naš identitet i odraz onoga što smo mi.

Bitcoin i druge kriptovalute već su godinama legitimno sredstvo plaćanja u ugostiteljstvu, iako jos nismo čuli za fine dining restoran koji ih prihvaća. Drugo je pitanje koliko gosti zaista plaćaju na ovaj način. Ne plaćaju gotovo ništa, ali za ugostiteljstvo je ionako od prometa puno zanimljivija blockchain tehnologija na kojoj se kritpovalute temelje, i koja bi zbog transparentnosti i sljedivosti industriju hrane mogla dubinski promijeniti. Od toga smo još daleko, ali negdje treba početi. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.