Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sutra navečer otvara se Franko’s Street. Sushi je jako, jako dobar

frankos-street-sashimi1 copy

U petak navečer otvara se Franko’s Street, u prostoru lagano preuređenog i prenamijenjenog kafića Corner na Europskom trgu. Franko’s Street je sushi ekspozitura branda Franko’s, koji je svoj ugostiteljski život počeo prije desetak mjeseci izvrsnom pizzerijom u Branimirovoj.

U srijedu popodne probali smo dio Frankova menija, za koji su zaduženi chef konzultant Vid Nikolić i chef Goran Kunce, koji je došao iz lošinjskog Matsunokija, jednog od dva najbolja hrvatska japanska restorana.

Nigiri s otorom topio se u ustima, baš kao i sashimi i tataki od masne tune. Jadranska tuna Kali tune koristi se u svim jelima, pa tako i u pokeu, koji je dodatno obogaćen  tartarom od jako finih kvarnerskih kozica. Od niza atraktivnih rolica najviše nam se svidjela ona umotana u blago pečeni losos, te zaista vrhunski dragon roll. Franko’s Street servira i tartar biftek, u kojem se osjetilo sezamovo ulje, i na kojem se odmarao prepeličji žumanjak.

frankos-street-tartar

Vinska karta puna je vrlo ozbiljnih šampanjaca: na čaše se toči Larmandier Bernier (90 kuna), a tu su još Egly-Ouriet, Eric Rodez i Billecart Salmon. Među pjenušcima dominiraju Tomac i Šember.

Vinska karta među ostalim sadrži Simčiča, Nericu, Hugela , Benvenuti i St. Hills. Franko’s Street ujutro će i dalje raditi kao kafić, s posebnom ponudom sendviča za doručak, dok će bar vikendom biti otvoren do dva ujutro. S Franko’s Streetom strogi centar Zagreba dobio je, čini se, sushi restoran jako visokih ambicija.

Foto/Vid Nikolić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.