Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Graševina Iločkih podruma osvojila je jedinu hrvatsku Zlatnu medalju na International Wine Challengeu

Vrhunska graševina Iločkih podruma iz 2018. godine jedino je hrvatsko vino koje je osvojilo zlatnu medalju na ovosezonskom International Wine Challengeu, jednom od najvažnijih svjetskih vinskih natjecanja koje se održava u Londonu.

Iločki podrumi i ovom su medaljom potvrdili kako se radi o pouzdanom proizvođaču  svjetski relevantnih vina. Sve moguće internacionalne medalje Iločkih podruma dokaz su da masovna proizvodnja  i široko prihvatljive cijene ne moraju biti u suprotnosti s visokom kvalitetom vina.

Hrvatska su vina na IWC u osvojila ukupno 40 medalja i priznanja. Regionalno gledajući, najviše medalja i priznanja, ukupno 24, otišlo je u Istru, čiji su vina sjajno prošla i na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama.

Srebrne su medalje tako odvojili Benvenuti za Teran iz 2016, Marko Fakin za La Primu iz 2017, Veralda  za Ambru iz 2017. i Degrassi za bijeli cuvee Terre Bianche iz 2015.

Srebra, izvan Istre, otišla su u Varaždinske Toplice u vinariju Mežnarić za crni pinot Marvel Noir iz 2017, na Korčulu za pošip Mergs Victa iz 2018. te opet u Ilok, za Vrhunski traminac Iločkih podruma iz 2018.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.