Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Lokal za doručke Eggspress preselio se u prostor propalog bara Elfs and Bubbles u Amruševoj ulici

eggspress

Eggspress je valjda jedini zagrebački restoran koji je u tri godine uspio promijeniti tri lokacije. Eggspress je počeo u podrumu na uglu Palmotićeve i zelenog vala, gdje je od jutra do ručka kanio raditi kao mjesto za doručke bazirane na jajima, a navečer kao koktel bar.

Radno se vrijeme uskoro skratilo do tri popodne, no na prvoj je svojoj lokaciji Eggspress uspio izdržati više od dvije godine. Zatim se, ove godine, Eggspress preselio par sto metara istočnije, u podrum Orisove Kuće arhitekture u Držislavovoj ulici gdje su unatrag četiri godine propala dva restorana, japanski i ukrajinski.

U Držislavovoj se Eggspress zadržao samo par mjeseci , da bi se ovih dana otvorio u Amruševoj 4, u prostorijama Elfs and Bubblesa, jednog od najbedastije koncipiranih zagrebačkih barova, koji nije izdržao ni godinu dana.

Moramo priznati da nam imponira upornost vlasnika Eggspressa, koji hrabro i pod svaku cijenu želi ostati u poslu.
Međutim, jednako nas tako čudi njegov loš smisao za izbor lokacija.

Zagrepčani ne vole doručkovati vani, što znači da je svaki restoran specijaliziran za doručke prirodno orijentiran prema turistima. Sve tri lokacije na kojima je Eggspress dosad radio jesu blizu strogog centra grada, ali nisu na glavnim turističkim rutama.

Eggspress bi trebao tražiti prostor u Tkalčičevoj ili Teslinoj.

Osim toga, nova lokacija, bivši Elfs and Bubbles kontraindicirano je uređena. Ljudi koji traže doručak ne žele ulaziti u prostor koji slični na bar ili noćni klub, s puno boca alkoholnih pića iznad šanka. Elfs je, naprosto, ambijent u kojem nije ugodno doručkovati, tako da se bojimo kako će Eggspress za par mjeseci opet tražiti novi prostor.
Eggspress u Amruševoj radi od 7 i 30 do 14 sati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.