Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sve tržnice u Zagrebu rastu i cvjetaju, a Branimirova propada

trznica-branimirova

Tržnice su definitivno in. Svi idemo na plac, barem subotom, ako ne stignemo  češće. Pojedine su se tržnice pretvorile u spektakularne gastronomske galerije na otvorenom, a ispred nekih štandova čeka se u dugim redovima, i nitko se ne buni.

Renesansa zagrebačkih tržnica traje već godinama, a kvaliteta ponude doslovno se poboljšava iz sezone u sezonu, pri čemu prednjače Dolac i Kvatrić: mnogi zagrebački chefovi redovito kupuju na Kvatriću.

Tržnicama, dakle, ide dobro. Osim Branimirovoj. Branimirova tržnica smještena je između istoimene ulice i Krešimirova trga, dakle na prilično prometnoj lokaciji, gdje prolazi dosta pješaka. U blizini tržnice nalazi se čitav niz novih stambenih zgrada u Branimirovoj ulici. Pa ipak, Branimirova tržnica izgleda prazno, tužno i zapušteno.

Ove, sunčane i tople subote, oko podneva, na Branimirovoj smo tržnici zatekli  tek desetak klupa s voćem i povrćem, i otprilike isto toliko kupaca. U danu u tjednu i u doba dana kad su drugi zagrebački placevi  prepuni. 

Dva su razloga za zapuštenost Branimirove tržnice. Prvo, ona nikad nije imala osobito dobru reputaciju, niti se ondje prodavala vrhunska  roba.

Branimirova je uvijek  imala  status  rezervne  tržnice za one kupce iz susjedstva, kojima se nije dalo hodati do Dolca ili Kvatrića. Drugo, otkako je grad srušio hrpu baraka na jednom dijelu tržnice, Branimirova izgleda  kao napušteno gradilište.  Na takvom mjestu  baš ne želite kupovati. Ne znamo što će biti s tom tržnicom, ali sadašnji Branimirov plac nema nikakva smisla.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.