Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Gundulićevoj se otvorio Bread Pitt, fast food i pekarnica

brad-pitt

Na prvi pogled, teško je izmisliti atraktivnije ime od Bread Pitt, za bilo koji lokal koji ima veze s kruhom. Igra riječi koja uključuje kruh i  jednu od najvećih holivudskih superzvijezda trebala bi privući puno kupaca.

Stoga bi Bread Pittu, pekarnici i fast foodu otvorenoj ovih dana u Gundulićevoj ulici u Zagrebu preko puta slastičarne Magnolija, trebalo dobro krenuti. Mali je problem u tome što ime nije originalno.

Naime, u Nizozemskoj postoji brand Bread Pitt, koji prodaje sendviče, a jedna pekarnica pod istim imenom radi i u Delhiju. U zagrebačkom Bread Pittu rekli su nam da oni nemaju nikakve veze s amsterdamskim Bread Pittom; zagrebački Bread Pitt dolazi iz Novog Zagreba. Zanimljivo je da ovo nije prvi zagrebački primjer naizgled posve originalnog imena koje, međutim, već postoji vani.

Naime, u vrijeme dok se otvarao trešnjevački restoran Fidel Gastro, već je postojao jedan Fidel Gastro u Kanadi. Osječki lanac kebabdžinica koji je prije dvije godine bio otvorio zagrebačku podružnicu u Maksimirskoj ulici, morao je promijeniti ime u Hokus Okus, jer je jedan lanac pod brendom Abrakebabra već bio registriran u Irskoj. 

Zagrebački Bread Pitt u izlogu drži ponešto sendviča za petnaestak kuna i ponešto salata u prozirnim plastičnim kutijama. Pažnju su nam još privukle pizze koje izgledaju loše i bageti koji izgledaju hrskavo i dobro.

Na prvi pogled, Bread Pitt u Gundulićevoj doima se kao kombinacija modernijih zagrebačkih fast foodova poput Good Fooda i bolje uređene pekarnice. Vidjet ćemo hoće li ih izvrsna lokacija i dobro odabrano ime učiniti uspješnim.

Neki ljudi su objavili kuharicu Fat Brad, sa svakim jelom koje je Brad Pitt ikad pojeo u filmu

Foto/@typesofbread Instagram

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.