Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pred Khaosom je i dalje kaos. I poslije pola godine gladni gosti stoje u redu pred tajlandskim kioskom

khaos-g

Danas oko 13 i 15 pokušali smo doći do hrane u Khaos Thai, tajlandskom street food kiosku na Iblerovom trgu. Ponovo nismo uspjeli. Pred Khaosom je već stajalo desetak ljudi, koji su pomalo nervozno čekali na svoj takeaway, dok su dva gospodina jela na dvije jedine Khaosove šank stolice. Budući da bismo morali čekati bar 45 minuta, odšetali smo se do Timea  koji je bio solidno popunjen).

Khaos Thai otvorio se prije pola godine. I od tada se pred njim neprekidno stvaraju redovi, što je posve jedinstven slučaj u zagrebačkom ugostiteljstvu: redovi redovito nastaju još jedino u kebabdžinicama poslije ponoći i u McDonald’su. Khaos je dvostruko do trostruko skuplji i od jednih i od drugih. Zašto je, dakle, Khaos toliko uspješan?

Prvo, Khaos je jedini tajlandski restoran u Zagrebu, a tajlandska hrana izaziva ovisnost u cijelom svijetu, pa tako i kod nas. Khaos, dakle, nema konkurenciju. Drugo, kuhanje u Khaosu je autentično. Njihov zeleni curry zaista podsjeća na Bangkok, dok pad thai spada među aromatičnije u ovom dijelu Europe. Treće, Khaos je sjajno brendiran: od loga do posuda za hranu ništa ne asocira na jeftini fast food nego na praktični, demokratski hipsteraj. I četvrto, cijene, koje se uglavnom kreću između 40 i 60 kuna, optimalno su pogođene. Khaos je zaista lijepa priča o uspjehu na zagrebačkoj i hrvatskoj restoranskoj pozornici. 

Foto/Khaos Thai FB @oh.lame

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.