Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

SIX KINGDOMS Izašao je zadnji whisky iz specijalne edicije Igra prijestolja

mortlach

Šest kraljevstava (Six Kingdoms) edicija 15 godina odležanog Mortlach single malt whiskyja, izašla je u “ekstremno ograničenim” količinama. Kako piše Decanter, riječ je o zadnjoj Diageovoj specijalnoj ediciji posvećenoj devetoj i završnoj sezoni Igre prijestolja. Cijena u pretprodaji je bila 120 funti po boci, a isporuke će početi nakon 25. studenog. Kako su objasnili Diageo i HBO, boca je posveta sudbini Westerosa, čijih je Sedam kraljevstava u bitki za Željezno prijestolje postalo šest. 

Lani, kad je izišla serija od osam različitih whiskyja posvećenim kućama iz Igre prijestolja, fanovi su ih razgrabili u nekoliko dana. Zadnji whisky Six Kingtoms odležavao je u bačvama sherryja, finiširan je u bačvama bourbona od američkog hrasta. Destilerija Mortlach koja ga je napravila nalazi se u Dufftownu u Speysideu.

game-of-thrones-whisky

“Mortlach je jedan od najtraženijih naših super premium single maltova i činio nam se savršenim izborom za zaokruživanje kolekcije Igre prijestolja,” rekla je Diageova globalna direktorica za maltove Kavita Argawal. Diageo nije rekao koliko boca whiskyja stiže na tržište. Više od specijalnoj ediciji whiskyja Igre prijestolja možete pročitati OVDJE

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

SIX KINGDOMS Izašao je zadnji whisky iz specijalne edicije Igra prijestolja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min