Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DAN HRVATSKE GASTRO NEOVISNOSTI U Taču za 200 kuna možete jesti bijele tartufe, crnu slavonsku svinju i istarskog magarca

tac-independence

Tač na Vrhovcu već je dugo godina jedan od vodećih zagrebačkih restorana tradicijske nacionalne kuhinje. S tim da u izvedbi vlasnika Tača, Vesne i Tihomira Miletića, tradicijska hrvatska kuhinja ne označuje rustikalnu, neprecizno pripremljenu hranu s viškom masnoća i ugljikohidrata, nego elaborirane izvedbe klasičnih naših regionalnih recepata, koje se temelje na vrhunskim sastojcima.

Kako bi promovirao svoju viziju nacionalne kuhinje, bračni par Miletić u ponedjeljak 11. studeni u Taču organizira Dan gastronomske neovisnosti. Riječ je o sajmu proizvoda nekih od glavnih Tačovih dobavljača, od čijih će se sastojaka u Tačevoj kuhinji pripremati zimska hrvatska jela po vrlo popularnoj cijeni.

Naime, meni košta 200 kuna a obuhvaća pečeni odojak od crne slavonske svinje, fuže s bijelim tartufima, lički krumpir s basom, hladetinu od CSS a, žgvacet od istarskog magarca, kao i niz konvencionalnijih jela poput kobasica, krvavica, pršuta i kuhane šunke.

Na Danu hrvatske gastronomske neovisnosti sudjeluju , među ostalim, vinarije Jakobović, Franković i Jakob, pa tartufar Natura. Solana Pag, Drniške delicije Maran, AgroVelebit i mnogi drugi. Ova vrijedna manifestacije počinje u ponedjeljak podne i traje do osam navečer.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.