Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glenlivet je izbacio prvi whisky u kapsulama. Ljude podsjećaju na tablete za perilice

glenlivet-kapsule

Možda vam se čini da vas je ovo iznenadilo, ali nekako i kao da ste znali da će se prije ili kasnije dogoditi. Glenlivet je izbacio whisky u kapsulama. Za jedne ingeniozno rješenje koje će promijeniti način na koji uživamo u whiskyju, za druge distopijska noćna mora, Glenlivetove kapsule napravljene su od algi kako bi bile potpuno održive i dolaze u “kapsulnoj kolekciji” (očigledno oslanjanje na fashion i lifestyle vokabular).

Kapsule će biti dostupne u tri varijante, jednu sa čistim whiskyjem i dvije s koktelima na bazi whiskyja. Dovoljno je ubaciti kapsulu u usta, zagristi i u ustima će vam eksplodirati Glenlivetova bomba okusa. Ne trebate čašu, led, shaker, ne trebate barmena, pa ni bar.

Ubacite je u torbu i osigurajte si Glenlivet iskustvo bilo kad i bilo gdje. Ne treba uopće govoriti da je ovaj koncept izazvao salve ismijavanja i kritika među koktelskim puristima. Viceov Munchies video reklamu za Glenlivet kapsule usporedio je sa skečevima iz Saturday Night Live. Ovako su to opisali: “Prema Glenlivetu, kapsule navodno mijenjaju način na koji inače uživamo u whiskeyu – iz inače u ne uopće.”

Drugi mediji Glenlivetove kapsule uspoređuju s tabletama za perilice posuđa. Kapsule su razvijene u suradnji s londonskim barom Tayēr + Elementary koji je kreirao i Glenlivetove koktele za prekjučer otvoreni London Cocktail Week. 

Naravno da nitko tko zaista uživa u whiskyju ne želi zamišljati budućnost u kojoj nema čaša, barova ni barmena. Ali  činjenica je da cijela industrija destilata trenutno investira u inovativne koncepte koji će repozicionirati whisku i približiti ga mlađoj publici. Oni whisky žele osloboditi iz mračnih barova i preseliti ga u klubove, na bazene i na ulicu. U tom kontekstu, kao koncept ili samo kao povod za razmišljanje, Glenlivetove kapsule su više nego relevantne. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.