Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pivnica Wunder Bar u Šenoinoj zaista toči nekoliko čudesnih njemačkih piva, uključujući Inselove svjetske šampione

wunder-bar-piva

Rugener Insel Brauerei je craft pivovara na njemačkom baltičkom  otoku Rugenu. Vlasnici pivovare ekološki su osviješteni ljudi koji, među ostalim, skupa s WWF-om sudjeluju u projektu očuvanja jedne vrste orla (taj orao zauzvrat krasi njihove etikete). A njihova piva spadaju  među originalnija koja smo probali unatrag nekoliko godina

Danas oko podneva u zagrebačkoj pivnici Wunder Bar, specijaliziranoj za njemačke craftove, probali smo Inselov Baltic Ale, sa 7,5 posto alkohola, umjereno gorak, ali svjež, slan i gotovo vinski mineralan, koji nam se jako svidio.

Prije desetak dana kušali smo Rittmayerov Bitter 58 ( brojka u nazivu je oznaka gorčine), koji je prilično izvanredan, dok se Riegeleovo pivo posvećeno Sierra Nevadi nije pokazalo osobito dojmljivim.

Insel Vraueei dobitnik je više relevantnih nagrada, uključujući i londonsku za najbolju IPA-u na svijetu (s čim se ipak ne bismo složili). Sjajno je, u svakom slučaju, da je u centru Zagreba, par koraka od Tomislavca, otvoren bar posvećen njemačkim craftovima, budući da se ponuda njemačkih piva u Hrvatskoj uglavnom svodi na Paulanere, Erdingere, i slične brendove, uz tek ponešto ozbiljnijih etiketa poput Schneidera. Sada napokon, zahvaljujući Wunder Baru možemo uživati i u originalnijim njemačkim pivima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.