Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U zgradu uprave Badela 1862. upravo se useljava Uskok

badel-vlaska

Uprava Badela 1862. vodeće hrvatske industrije jakih pića i vina, ove je godine povukla pametan potez. Badel je odlučio iseliti svoje menadžere iz prelijepe zgrade u Vlaškoj 116 blizu Kvaternikova trga, i preseliti ih na Žitnjak, gdje su ionako smješteni Badelovi proizvodni kapaciteti.

Badel je svoje sad već bivše upravne prostorije iznajmio Uskoku. Država će u iduće tri godine Badelu platiti oko pet i pol milijuna kuna za urede u Vlaškoj 116.

Badel je iznajmljivanjem svoje upravne zgrade Uskoku, iz čitavog niza razloga povukao dobar potez. Prvo, premda palača u Vlaškoj ima nekoliko lijepih i reprezentativnih dvorana za sastanke, većina menadžera srednjeg ranga bila je zarobljena u malim i pomalo disfunkcionalnim uredima (ne znamo kako će se u takvim uredima snaći Uskokovi istražitelji). Drugo, logično je da tvrtka želi minimalizirati troškove i povećati dobit. Novih pet i pol milijuna u iduće tri godine nije loš novac. Naprotiv. I treće, zgrada u Vlaškoj pati od tragične povijesne karme. Na toj je adresi, Vlaška 116, desetog travnja 1941.godine Slavko Kvaternik preko radija proglasio osnivanje Nezavisne Države Hrvatske. U Vlaškoj 116 tada se, naime, nalazio Radio Zagreb. Nekako nam se čini da je dobro što je Badel napokon pobjegao s mjesta teške povijesne nesreće.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.