Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ribari u Maineu ulovili su bikolorca, najrjeđeg jastoga na svijetu

hlap-bikolorac

Američka sjeveroistočna savezna država Maine slavna je po jastozima. Imaju ih toliko da ih prodaju uz cestu. Ribari iz Mainea su doktori za jastoge, ali jedna nova pojava ih je potpuno zbunila. U moru su se pojavili dvobojni jastozi. Crveno-crni, točno pola-pola. Kao da ih je netko umočio u boju.

Coastal Fisheries on Twitter

Did you hear? Our FREE marine education center, Discovery Wharf currently has FOUR rare lobsters in our touch tank. 2 calico lobsters, 1 blue lobster , and 1 two-toned lobster. Check it out!

Riječ je o toliko rijetkoj vrsti jastoga da se o njemu priča kao o biću za koje se ne zna je ikad zaista postojalo. Sada je sam potvrdio da postoji. Zadnji prije ovoga u Maineu, uhvaćen je prije sedam godina u Salemu.

Na ponovnu pojavu dvobojnog jastoga javnost je upozorio ribar Daryl Dunham, kad je kraj obalnog gradića Stoningtina izvukao nekoliko dvobojnih jastoga. Predao ih je Centru za priobalno ribarstvo Mainea koji se bavi zaštitom lokalnog ekosustava. Vrlo rijetki plavi jastog tako je dobio konkurenciju.

Jedan od biologa iz Centra izračunao je da je šansa da ribar ulovi svobojnig jastoga jedan prema 90 septilijuna. Tako da je činjenicada su se pojavili nekoliko puta zaredom, ogromna vijest za znanstvenike i za cijeli Maine. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.