Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAISE THE BAR Ostalo je još samo 4 dana za prijave na najambiciozniju školu za barmene dosad otvorenu u Hrvatskoj

barmen-koktel-bar

Ove jeseni u Zagrebu počinje raditi Raise the Bar Academy, najambicioznija škola za barmene dosad pokrenuta u Hrvatskoj. Akademiju je utemeljila Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s European Bartender School (EBS).

Ovo je prvi put da je u Hrvatskoj otvoren obrazovni centar za barmene u partnerstvu s nekom od vodećih svjetskih obrazovnih institucija. Školovanje je, usto, potpuno besplatno. Stoga je i interes za upis u prvi ciklus, kako kažu u Coca-Coli, golem. Dosad su primili puno više prijava nego što ima mjesta u školi, a rok za upise ističe za tri dana. Rok za prijave kandidata za prvi ciklus ističe u nedjelju 15. rujna, a izbor za drugi ciklus završava u siječnju 2020. Prijave možete predati OVDJE

Kandidati moraju imati 18 do 30 godina i barem godinu dana iskustva rada u ugostiteljstvu. Uz ispunjene obrasce, kandidati moraju poslati video u kojemu se predstavljaju i rade jedno piće. Na temelju ocjene prijave i kratkog intervjua, stručni tim Coca-Cole u rujnu će odabrati polaznike za 12-tjedni program. Polaznici koji uspješno završe Raise the Bar dobivaju certifikat Coca-Cole HBC Hrvatska i EBS-a.

Manjak kompetentnog kadra u hrvatskom ugostiteljstvu stvara ozbiljne probleme. “Zadnjih nekoliko godina susrećemo se s ozbiljnim manjkom radne snage,”rekao nam je Filip Verbanac, Coca-Colin područni voditelj prodaje kad smo ovoga ljeta razgovarali o pripremama za Raise the Bar Academy, “Problem je toliki da nam se prošle godine pred sezonu telefon užario od poziva vlasnika lokala koji preko svih mogućih kanala, traže barmene, konobare, bariste…nedostaje svih struka. Stanje je postalo toliko alarmantno da smo odlučili aktivno rješavati problem. U globalnom sustavu Coca-Cole HBC AG, Coca-Cola HBC Hrvatska poznata je po najboljim praksama u HoReCa sektoru u cijeloj grupaciji. Odluka da se uključimo u obrazovanje kvalitetnog kadra na neki način prirodno proizlazi iz toga. Cilj Raise the Bar Academy je pružiti polaznicima najbolje znanje u svim kategorijama pića.”

raise-the-bar-predavaci
Predavači na Raise The Bar

U razvoju kurikuluma akademije ključni dio posla odradio  ca-Colin Brand Ambassador, barmen Kruno Rozić, u suradnji s EBS-om. Među predavačima su iskusni profesionalci koji su postavili nove standarde u domaćoj industriji. Osim od Kruna Rozića koji će predavati miksologiju, prva generacija polaznika učit će barski menadžment od Andree Klemenčić (ex Dežman bar, Lokal bar – One Suite Hotel), vina i servis od Ivana Juga (Noel, Noel Buje – San Canzian), a o pivu od osnivača Zmajske pivovare Andreja Čapke. Poznata po kolegijalnosti, zagrebačka barska scena dala je podršku projektu Raise the Bar, pa će s akademijom među ostalima surađivati suosnivač prve hrvatske privatne škole za barmene Saša Lovrenščak i barmen Filip Lipnik (Swanky Monkey Garden, Art of Bar). 

Raise the Bar otvara dva godišnja ciklusa za po 15 polaznika, jesenski i zimski. Prva četiri tjedna ciklusa posvećena su teoriji, druga četiri tjedana praktičnom znanju, dok su završna četiri tjedna posvećena stručnoj praksi u baru ili restoranu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.