Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ljetovati u Dubrovniku. Za i protiv

villa-dubrovnik

Naš kraći godišnji odmor u Dubrovniku, apsolutnom ovogodišnjem šampionu hrvatskog turizma, ostavio je dovoljno dojmova, činjenica i zanimljivih iskustava za malu inventuru prednosti i loših strana ljetovanja najljepšem gradu u Hrvatskoj

Evo argumenata u korist ljetovanja u Dubrovniku, i protiv ljetovanja u Dubrovniku.

ARGUMENTI ZA DUBROVNIK

1. Sam Dubrovnik; Dubrovnik je apsolutno jedinstvena, nevjerojatna, autentična scenografija koja vas mora impresionirati

2. Vrlo dobri five star hoteli

3. Lijepe gradske plaže, poput Svetog Jakova i Bellevuea

4. Dva vrlo dobra restorana restorana visoke kategorije (Nautika, 360) i još par dobrih lokalno orijentiranih restorana u raznim gastronomskim žanrovima i cjenovnim rangovima (Proto, Orsan Gverović, Kopun). Nismo, nažalost, stigli isprobati restoran Dubrovnik.

5. Osjećaj ugodnog, profesionalnog odnosa prema gostima, koji dominira većim dijelom Grada.

ARGUMENTI PROTIV DUBROVNIKA

1. Visoke cijene, koje jesu okej za većinu stranaca, ali su fizički nepodnošljive za golemu većinu Hrvata.’ No, tu se ništa ne može učiniti.

2. Loša prometna dostupnost, ne računajući dolazak avionom.

3. Vrlo loša razina fast fooda, street fooda i masovno orijentiranih restorana. Premda ima ponešto iznimaka, poput duhovitih ljudi iz Barbe koji rade burgere od srdela, tu se malošto promijenilo unatrag desetak godina. Većina takvih mjesta i dalje ima katastrofalnu hranu i još goru uslugu.

4. Nepostojanje ambicioznijeg kulturnog turizma

5. Kriza identiteta; jasno je da Game of Thrones dovode vrlo mnogo turista u Grad i da ih treba komercijalno eksploatirati, ali Dubrovnik se ne smije identificirati s Game of Thrones. Dubrovačka povijest i autentični gradski identitet moraju biti ispred Igre prijestolja.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.