Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Klarisa je, kako da to pristojno kažemo, jedan od najgroznijih lokala u Dubrovniku i na obali

Klarisa je golemi restoran i kafić na samom kraju Straduna, prema Pilama. U Klarisi smo jeli prije par godina, tijekom team buildinga s jednom velikom njemačkom tvrtkom. Hrana je došla iz zamrzivača i imala beznačajan okus, što, naravno, nije razlog da o takvom restoranu bilo što napiše, jer ih je previše.

Danas smo se, međutim, u Klarisi  suočili s toliko katastrofalnom razinom servisa, da je nismo smjeli ne opisati. Sjeli smo u kafić, na šank stolice odmah kraj ulaza. Premda su konobari stalno prolazili kraj nas, a terasa kafića nije bila prepuna, trebalo nam je više od pet minuta da naručimo.

Naručili smo najjednostavnija pića na svijetu: colu, Coronu i kavu. Čekali smo ih dulje od petnaest minuta.

U međuvremenu smo pokušali otići u toalet. Na ulazu u toalet piše da upotreba košta sedam kuna. Vratili smo se do našeg stola da pronađemo sitniš. Kad smo sa sedam kuna došli natrag do WC l-a ulaz je bio zatvoren konopcem s natpisom “Cleaning Time.” Gispođa koja radi na ulazu u WC rekla nam je da je on “za domaće ljude besplatan”, ali da ulaza nema dok se čisti. Pred vratima je zbunjeno stajalo jos troje turista.

Nismo ništa očekivali od Klarise, ali nakon svega smo odlučili odmah otići i potražiti neko profesionalnije mjesto. Pa smo odmah tražili račun. Premda su, dakle, konobari stalno prolazili kraj nas, na račun smo čekali još desetak minuta, a onda još barem deset prije nego što smo izmolili konobara da račun naplati. Istodobno, dvoje je konobara s rukama na leđima besposleno stajalo na ulazu u kafić. Oni nam nisu mogli pomoći jer je samo jedan čovjek zadužen za naplatu, a taj se mladi gospodin s POS aparatom u rukama beskonačno motao između terase i kafića pazeći da ne digne pogled prema stolovima za koje je jedini odgovoran. Na kraju jedna konobarica smilovala, uzela naš račun i odnijela ga konobaru koji naplaćuje. Pa smo još malo čekali da se to konačno i realizira.

Usput govoreći, Corona u Klarisi košta 58 kuna, što je skuplje nego u većini dubrovačkih hotela s pet zvjezdica. Usluga u Klarisi, pak, vrijedi najviše pola zvjezdice, Klarisa je tipičan primjer onog anakronog, zapuštenog, piratskog dubrovačkog turizma koji teško kompromitira i Grad i hrvatsku  turističku industriju. Klarisa je jedan od uvjerljivo najgorih lokala na obali koje smo posjetili u zadnjih par godina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.