Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kod Mike u Tkalčićevoj vidjeli smo najbedastiji slogan u povijesti hrvatskog ugostiteljstva

Kad smo neki dan krenuli na ručak u Agavu, zaustavili smo se kraj Kod Mike, malog turističkog restorana u Tkalčićevoj ulici. Radilo se o čistoj profesionalnoj deformaciji; naprosto, redovito čitamo sve menije izložene na ulici. E sada, ispod jelovnika restorana Kod Mike uočili smo manju cedulju sa sljedećim sadržajem: “Ne ometaj ženu dok šuti”.

Ovdje ne želimo ulaziti u područje političke korektnosti i #MeToo. Nažalost, opće je poznato da je restoranska industrija preopterećena muškim šovinizmom, brutalnim seksizmom i stalnim podcjenjivanjem žena. Ovdje ne želimo posebno komentirati ni turbo folk smisao za humor jadnika koji je tu cedulju zalijepio ispod jelovnika Kod Mike. Ovdje želimo upozoriti na jednu bitnu komercijalnu činjenicu.

Žene su veći i važniji potrošači od muškaraca. Zaista morate biti jako subinteligentni ako natpisom ispred svog restorana želite eliminirati pola potrošačke populacije, i to one koja više troši. Ako ste spremni u ime idiotskog smisla za humor odbaciti pola svojih potencijalnih gostiju/gošća, kako se pobogu suočavate s drugim, zaista kompleksnim izazovima restoranskog biznisa? 

Mizogini primitivizam restorana Kod Mike zapravo je dubinska legitimacija te sirote gostionice, jedne od gorih u Zagrebu u svom žanru. Zaista je žalosno što se ugostiteljstvom u Zagrebu bave ljudi koji a priori preziru pola svoje publike, i koji očigledno nemaju pojma o tome što znači riječ ugostiteljstvo. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.